Een lange winter

In 2012 is er zeer veel gebeurd. Eind 2011 hadden Paul/Tom/Jorine ons een vakantie in Nepal aangeboden. Ondanks de troubles met (schoon)ma en -pa zijn we met 5-en zowat de gehele maand maart in Nepal geweest. Een onvergetelijke ervaring!!

Na terugkomst was meteen duidelijk dat de gezondheid van pa heel erg achteruit was gegaan, het ging zelfs zo slecht dat hij begin mei is overleden, thuis in de serre. Ma kwam hier niet overheen en drie weken later overleed zij in het ziekenhuis. De rest van 2012 heeft nagenoeg in het teken gestaan van deze gebeurtenissen en de gevolgen.

De winter viel al vroeg in. We waren (wederom met 5-en) medio november in de Ardennen (nabij Durbuy) en er was sneeuw. In januari 2013 was er twijfel over go/nogo van de Elfstedentocht, uiteindelijk nogo. Eind januari met L+E en M+T naar Egypte, super! Het voorjaar was verder erg koud en somber, Pasen was zelfs kouder dan Kerst 2012. Laatste weken van april dus richting zuid Frankrijk voor de zon.

Weer ‘n jaar verder

Dit is/wordt kennelijk een jaarlijkse post. Afgelopen jaar was een topjaar, Tom en Jorine haalden beiden hun master, Paul promoveerde. Daarom in november j.l. met z’n allen naar de Ardennen, schitterend huisje gehuurd en het was ook schitterend weer. Tom en Jorine waren er een lang weekend, kwamen met de eerste eigen auto. Paul was er de hele week. Hier de foto’s.
De winter is lang uitgebleven, deze week pas de eerste serieuze vorst en dan ook meteen goed, ‘s nachts wordt -12 gehaald, nagenoeg geen sneeuw.

Toch weer een post

De winter zette vroeg in, het was al vroeg zeer koud met veel sneeuw eind november en december. Eerste Kerstdag met 4-en bij Paul gefondued (eh..). Jorine was op wintersport. Bij Paul geslapen op de slaapkamer voor, 2e Kerstdag naar huis.
Na Kerst Rob verhuisd bij -10gr. Allemaal beetje last minute werk, wel goed gegaan.
Afgelopen zondag weer te gast in Emst. We waren er allemaal. Eten bij chinees omdat Joke 70 werd. Een winderige dag en een graad of 8.

Werk aan de winkel

Na onze vakantie in Spanje/Portugal van 18 april t/m 11 mei of daaromtrent en waarover ik nu hier niet uitwijd, werd het plan om de erfscheiding bij ma/pa te vernieuwen uitgevoerd in het weekend van Hemelvaart. Na de inleidende beschietingen, waaronder een situatieschets en kostenberamingen door Rob, de aanschaf van het materiaal door Loes+Emiel+pa en het nodige sloopwerk door Martin+pa kon met de de opbouw worden begonnen. Allen waren aanwezig en eenieder heeft zijn molensteen bijgedragen aan het resultaat. Het weer was schitterend, evenals het resultaat. Daarnaast werd de tuin aan alle kanten flink onder handen genomen. Klik hier voor de foto’s.

Pasen in Den Bels

We hebben het Paasweekend met z’n vijven doorgebracht in Erezée. Zaterdag en zondag gewandeld in de omgeving en de speksteenkachel, aanwezig in het huis (Maison au petit Ciel), flink opgestookt. Overdag aangename temperaturen en in de zon op het terras was het goed toeven. ‘s Avonds een barbeque en fondue.
We maken ons nu op voor onze vakantie, vrijdag eerst de verjaardag, zaterdag vertrek naar het zuiden.

Weekend zeeland

Afgelopen weekend onze eerste uitstap met de camper. Strandwandelingen in Zeeland met een overnachting in Reimerswaal, dus Hansweert onder de kerk en een bij de ingang van camping De Roompot in Kamperland. Prima weer, we hadden alleen de campingstoelen niet bij omdat vrijdagmiddag daartoe niet uitnodigde…..
Al met al een geslaagde eerste trip.

Nog winter

Na een januari waarin werkelijk weinig is gebeurd of gedaan kan ik inmiddels zonder licht op de fiets naar het werk. Inmiddels zes weken verkouden/hoestprikkels en Ria een pijnlijke schouder. Het wordt tijd voor de lente. Vorig jaar bij de verjaardag in Emst was het 10 graden warmer, maar de pannekoeken waren weer heerlijk. We hadden de auto vol en sneeuw onderweg.

winter

We hadden een rustige jaarwisseling, de jeugd die vorig jaar de ramen in de buurt deden rammelen met de vuurwerkbommen was elders bezig. Op nieuwjaarsdag met pa/ma naar Nijmegen voor de verjaardag van Emiel. Op zondag naar Zaanstad met Wil en Ton voor de Van Tillen nieuwjaarsborrel bij Lian en Danny. Momenteel is het 12u en buiten -10gr (!) met volop zon, zag zojuist dat Moskou dezelfde temperatuur heeft. En dan te bedenken dat Tom post aan het bezorgen is….. de foto’s

Het jaar uit

Na een Sinterklaasavond als voorgaande jaren met als enige toevoeging de deelname van Tom’s vriendin, nu op naar het eind van 2008. We proberen nog een weekend met de camper op stap te gaan, in combinatie met wat kluswerk in Eindhoven.